Plynový gril Weber nebo Napoleon? Já jsem zvolil Napoleona.

Plynový gril Weber nebo Napoleon? Já jsem zvolil Napoleona.

Byl jsem postaven před sladké rozhodování. Za jisté protislužby jsem si mohl vzít gril. A jelikož kamarád prodává jak značku Weber tak Napoleon a měl jsem možnost si oba prohlédnout, napíšu teď proč jsem zvolil co jsem zvolil.

Asi bych měl prozradit, že dopředu jsem chtěl plynový přenosný gril. Proč plynový? Jezdíváme do kempu a elektřina není vždy po ruce. Navíc elektrika nevyhřeje tolik jako plyn. No a uhlí je sice nejlepší, ale nechce se mi pořád rozdělávat oheň a pak čekat až vyhasne.

Tak tím pádem se mi okruh kandidátů docela zúžil. Weber nebo Napoleon, plynový a přenosný: A máme pouze Napoleon Travel TQ285Napoleon Travel PRO 285Weber Q 1200 a Weber Q 3000.

Při bližším prozkoumání mě zaujala možnost nepřímého grilování (gril má dva hořáky a zapálený je ten, nad kterým maso není). Pak se mi líbila možnost dělat celé kuře najednou (vyšší víko) no a taky teploměr.

Zůstali teda pouze dva kandidáti: Napoleon Travel PRO 285 a Weber Q 3000.

V čem se liší? Napoleon má lépe vyřešený stolek s kolečkama, dá se složit do jakéhosi pojízdného kufříku. Což je mi fuk, protože jsem vzal gril bez stolečku.

Weber je o dost dražší, ale taky má lépe vyřešené víko, které vypadá bytelnější a je lépe tepelně zaizolované. Připojení na plyn se mi líbilo víc u Napoleona. Zatímco Weber potřebuje kartuše (kterých se u kámoše válí na dvoře desítky), Napoleon má napojení na klasickou plynovou bombu, která se dá koupit na každé benzínce. Zkrátka soupeři byli vyrovnaní a tak se nakonec rozhodovalo jinak.

Nějak nemám rád chůzi v davu. Tak jsem prostě vzal Napoleona, protože to není mainstream. Hmmm, to jsem vám teď moc s výběrem nepomohl ….

No a když už jsem ho bral, přikoupil jsem lupínky z ořechu hickory a udělal jsem na něm kuře ovoněné tímto kouřem. K tomu pár brambor zabalených do alobalu a doma jsem byl jasným vítězem.

[sklik]

Napsat komentář

Close Menu