Byl jsem postaven před sladké rozhodování. Za jisté protislužby jsem si mohl vzít gril. A jelikož kamarád prodává jak značku Weber tak Napoleon a měl jsem možnost si oba prohlédnout, napíšu teď proč jsem zvolil co jsem zvolil.
Asi bych měl prozradit, že dopředu jsem chtěl plynový přenosný gril. Proč plynový? Jezdíváme do kempu a elektřina není vždy po ruce. Navíc elektrika nevyhřeje tolik jako plyn. No a uhlí je sice nejlepší, ale nechce se mi pořád rozdělávat oheň a pak čekat až vyhasne.
Tak tím pádem se mi okruh kandidátů docela zúžil. Weber nebo Napoleon, plynový a přenosný: A máme pouze Napoleon Travel TQ285, Napoleon Travel PRO 285, Weber Q 1200 a Weber Q 3000.
Při bližším prozkoumání mě zaujala možnost nepřímého grilování (gril má dva hořáky a zapálený je ten, nad kterým maso není). Pak se mi líbila možnost dělat celé kuře najednou (vyšší víko) no a taky teploměr.
Zůstali teda pouze dva kandidáti: Napoleon Travel PRO 285 a Weber Q 3000.
V čem se liší? Napoleon má lépe vyřešený stolek s kolečkama, dá se složit do jakéhosi pojízdného kufříku. Což je mi fuk, protože jsem vzal gril bez stolečku.
Weber je o dost dražší, ale taky má lépe vyřešené víko, které vypadá bytelnější a je lépe tepelně zaizolované. Připojení na plyn se mi líbilo víc u Napoleona. Zatímco Weber potřebuje kartuše (kterých se u kámoše válí na dvoře desítky), Napoleon má napojení na klasickou plynovou bombu, která se dá koupit na každé benzínce. Zkrátka soupeři byli vyrovnaní a tak se nakonec rozhodovalo jinak.
Nějak nemám rád chůzi v davu. Tak jsem prostě vzal Napoleona, protože to není mainstream. Hmmm, to jsem vám teď moc s výběrem nepomohl ….
No a když už jsem ho bral, přikoupil jsem lupínky z ořechu hickory a udělal jsem na něm kuře ovoněné tímto kouřem. K tomu pár brambor zabalených do alobalu a doma jsem byl jasným vítězem.